Downloads:

EULA ontwikkelaars EULA Ontwikkelaars

Overzicht Modules Overzicht Modules


 

 

Sitemap

Laatst gewijzigd: 11 April, 2011

 

 

StControl

StControl (een brochure is beschikbaar op verzoek) is een grafische user interface (GUI) voor het aansturen van een rijsimulator systeem. StControl biedt het volledige overzicht over de simulator met alle computers en programmas die daarvan deel uitmaken. StControl heeft twee belangrijke functies:

  1. Configuratie van het simulator systeem en controle over alle communicatie tussen de modules en computers.
  2. Bediening van de simulator, de lessen of experimenten (simulaties) en scenarios, en het geven van feedback aan de operator van het systeem.

De GUI geeft een volledig overzicht van de functionaliteit van het systeem.

StControl

StControl omvat de volgende functies:

  • Het is verantwoordelijk voor alle Ethernet communicatie tussen de verschillende modules en computers in het lokale simulator netwerk. De modules kunnen remote worden gestart, gestopt, gepauzeerd of afgesloten worden vanaf de GUI.
  • Het biedt een interface naar de operator om alle supervisie taken uit te kunnen voeren voor de rijsimulator. Het geeft de mogelijkheid om data op te slaan voor wetenschappelijke experimenten en de naam van een datafile in te voeren.
  • Het geeft de mogelijkheid om simulaties te kiezen. De scenario scriptfiles bevatten de volledige beschrijving van het experiment en deze file kan verwijzen naar een groot aantal andere scriptfiles.
  • Het toont alle spraakboodschappen die worden gegeven aan de simulator bestuurder in een tekst formaat. De operator weet dan precies welke boodschappen zijn gegeven door het systeem.
  • Het toont de relevante real-time gegevens zoals voertuig snelheid, versnelling, positie koppelingspedaal, etc. Ook de gereden afstand en brandstofverbruik in de huidige simulatie wordt getoond. Daarnaast kan de gebruiker tot 6 panelen openen waarin de analoge time-histories worden getoond van signalen die geselecteerd kunnen worden door de operator.
  • Het biedt de mogelijkheid om de simulator aan te sturen met een gameset. De standaard gameset configuratie is voor de Logitech G25 met versnellingspook en koppelingspedaal, en daarnaast kunnen een aantal andere force feedback of niet-forcefeedback gamesets worden aangesloten. Daarmee kunnen experimenten vooraf worden getest vanaf de desktop.
  • Het biedt allerlei faciliteiten voor het genereren van motorgeluid, wind- en band-weg contact geluid en de onderlinge afregeling met andere geluiden zoals spraakboodschappen.
  • De gebruiker kan het systeem configureren met een resource file. Deze beschrijft de computers en modules die in het systeem worden gebruikt. Zo kunnen er zoveel renderers worden toegevoegd als nodig is.