Sitemap

Laatst gewijzigd: 11 April, 2011

 

 

Over ons

ST Software is opgericht door experts op het gebied van rijsimulator technologie en verkeersgedragsonderzoek. De produkten bestaan uit geavanceerde en innovatieve software modules voor gebruik in rijsimulatoren en worden toegepast in simulatoren voor rijvaardigheidstraining, gedragsonderzoek, beoordeling rijgeschiktheid en andere toepassingsvelden.

ST Software levert krachtige software modules and ontwerpt en ontwikkelt rijsimulatoren. De belangrijkste expertises omvatten:

  • Ontwerp en ontwikkeling van rijsimulator systemen
  • Gedragsmodellering met gebruik van intelligent agent technologie
  • Scenario gebaseerde training and didactiek
  • Ontwikkeling en realtime rendering van grafische databases

De staf van ST Software heeft bijgedragen aan een groot aantal wetenschappelijke publicaties op het gebied van:

  • Diagnostiek van rijgeschiktheid
  • Rijsimulatie
  • Gedragsmodellering

 

Achtergrond

ST Software heeft haar wortels in de universiteit: in 1990 zijn we begonnen aan de Universiteit van Groningen (RuG) met de ontwikkeling van een rijsimulator die werd toegepast in experimenteel psychologisch onderzoek van rijtaken. Deze rijsimulator is intensief gebruikt door onderzoekers en studenten. Door de grote variatie in experimentele eisen was de simulator ontworpen om zo flexibel mogelijk te worden ingezet. Dit werd bereikt door de ontwikkeling en toepassing van de scripttalen Old BWM simulator NSL (Network Specification Language) en SSL (Scenario Specification Language). NSL werd gebruikt voor het ontwerpen van de weg-infrastructuur met al haar complexe kenmerken. : de meeste experimenten vereisten hun eigen speciale weg database. NSL wordt niet meer gebruikt, het is vervangen door ons eigen grafische ontwerpprogramma, StRoadDesign, waarmee op een meer gebruikersvriendelijke manier grafische en logische databases ontworpen kunnen worden. SSL is uitgebreid tot StScenario, en dit biedt onderzoekers het middel om experimentele scenarios te maken en te wijzigen. SSL is inmiddels uitgegroeid tot een zeer flexibele scenario ontwikkel faciliteit. De integratie met analyse software was nodig voor zowel real-time als offline analyse van het rijgedrag.

Phileas busIn 2000 is ST Software opgericht voor het ontwikkelen was founded van PC-gebaseerde low-cost, schaalbare commerciele rijsimulatoren. ST Software is nog steeds betrokken bij wetenschappelijk cognitief psychologisch onderzoek, zie bijvoorbeeld het Phileas project dat we in samenwerking met de Universiteit van Groningen hebben uitgevoerd. Dit betrof een bus simulator voor het testen van een nieuw type semi-automatische bus. We zijn inmiddels betrokken geweest bij een groot aantal andere onderzoeksprojecten en we vormen een onderdeel van het Nederlandse Rijsimulator Research platform voor gedragsonderzoek naar het rijgedrag.